top of page
  • Foto van schrijverWoordvlinder

Queen Lord Jord


Vrij om je unieke zelf te zijn!


Week van de Belgische mode maakt kennis met ontwerper Jordy Vaesen (25) uit Helchteren. Jordy is up and coming, out and proud en een intelligente cameleon. Zijn label Queen Lord Jord is extravagant en roept controverse op, maar is dat eigenlijk wel waar Jordy op doelt?

Jordy, waaraan kunnen we je stijl herkennen?

Ontwerpers worden al snel in een hokje geduwd, maar liefst voel ik me vrij om te creëren... zonder maatschappelijke druk om mee in het rijtje te lopen. Vandaag is wat ik maak over the top, maar als mens groei en verander je voortdurend. Ik vind dat je dat ook in je ontwerpen moet toelaten.


Wat ontwerp je het liefst?

Ik heb aan zeer uiteenlopende projecten meegewerkt. Van Belmodo tot een start-up van vrienden uit NYC voor rolstoeltoegankelijke kledij. Veel is custom made. Voor artiesten of performers, dat soort dingen! Iedereen is welkom. Welke genderidentiteit, geaardheid, geloof of huidskleur je hebt? I don’t care! Zolang we respect tonen, is geen request te vreemd.

Hoe is jouw passie begonnen?

Mijn moeder maakte thuis kleding. Dan ging ik bij haar zitten en liet ze me soms helpen. Mode was een manier om me uit te drukken, zeker als puber! Als ik in de winkels mijn ding niet vond, maakte ik het zelf. Een handtas uit gordijnen die ik bij grootmoeder op zolder vond bijvoorbeeld. (lacht) Niet altijd de mooiste resultaten, soms zelfs genant... maar wel worth it!

Wat draag je zelf het liefst?


Veel komt van 22nd Vintage in Hasselt. Ik herbestem ook oude spullen en probeer zoveel mogelijk Belgische mode te dragen. Ik kijk heel erg op naar Raf Simons, Dries Van Noten en Glenn Martens.


Welke boodschap wil je meegeven?

Vier de successen van anderen die ook gewoon hun geluk volgen! Zelf besef ik dat het absoluut niet eenvoudig is om je écht te tonen. Het is vaak een gevecht, maar je vrijheid is het waard!

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page