top of page
  • Foto van schrijverWoordvlinder

“Mode als expressie van je ware zelf!”


Over hoe bewust omgaan met mode je zelfvertrouwen sterkt.

Therapeuten Lore Alfarano & Natalia Al-Mbaidin (Start2Live) uit Houthalen zijn een gezonde mix van onberispelijke beauty én een helder stel brains. Ze vallen op door hun oogstrelende motivatievideo’s en therapeutisch onderbouwde captions op sociale media.

Dames, jullie glunderen van zelfvertrouwen! Hoe doen jullie dat precies?!

N: Grappig dat je dat zegt! (lacht) Zelfliefde was lang een hekel punt. Als eerste generatie migrant, dacht ik vaak: ‘Je bent raar. Je past hier niet en bent niets waard.’ Wanneer de ommekeer? Geen idee! Ik besefte dat ik geen seconde meer wou verspillen aan het overbodig bekritiseren van mezelf. Dapper hé! L: Ook voor mij is het een intensief proces geweest. Als adolescent was ik mijn eigen grootste ‘bully’; verschrikkelijk hard en kritisch over mijn uiterlijk en de indruk die ik naliet. Nu is er soms nog zelftwijfel hoor, maar we kunnen het van ons afzetten voor het overheersend wordt!

Vanwaar die fascinatie door Mode en Beauty?

L: Het volgen van trends is niet nieuw. Het vervult een belangrijke rol in onze samenleving. Vanuit een psycho-sociaal kader zien we een sterke drang om je aan te sluiten bij gelijkgestemden. Bij een groep horen geeft ons veiligheid en bescherming. Perfect om te overleven, toch?!

N: Inderdaad! Hoe vaker we een mode-item zien op straat, hoe meer onze hersenen aan dat beeld wennen en hoe mooier we het vinden. Hetzelfde geldt voor ‘het schoonheidsideaal’. Velen focussen op wat ze veelvuldig zien op sociale media. Zo word je als vanzelf onzeker! Gelukkig investeren veel modehuizen bewust in diversiteit. Dat vinden wij fantastisch!

Welke tips hebben jullie voor wie zich niet lekker in zijn vel voelt?

N: Het is makkelijk om onszelf op onze kop te geven. We trappen allemaal in die val. Maar als je je zelfwaarde van anderen laat afhangen, voel je je nooit goed genoeg. Zoek dus tools die je op een positief pad houden. Mediteer, wandel, gebruik humor en bewaak je grenzen als een bodyguard! (lacht)

L: En wanneer je een slechte dag hebt… Vergeef het jezelf! Natuurlijk mag je inspiratie opdoen, maar gebruik fashion niet om je anders voor te doen. Zie het als een expressie van wie je bent, dan is het een fantastisch middel om je schoonheid te benadrukken!


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page