top of page
  • Foto van schrijverWoordvlinder

Taboe: Loedermoeders

(h)eerlijk ouderschap dat toont dat elk type er mag zijn!

Op Social Media lijkt het ouderschap een glamourjob! De babykleertjes zijn assortie met het behang en mama showt haar sixpack tijdens het hardlopen in haar nieuwe croptop. Geloofwaardig is het niet, maar durven ouders ook tonen hoe het er echt aan toe gaat?

ploetermoeder; staat in haar opvoedstijl aan het ander uiterste dan de loedermoeder. Is het perfectionistische type dat zich mateloos uitslooft en alles tot in de puntjes voorbereidt. Haar kinderen staan steeds picobello aan de schoolpoort met een gezonde lunchbox in hun trendy rugzakje. Nadeel: haar hoofd zit altijd vol en haar batterijtjes zijn stiekem bijna leeg. Hoe kan het ook anders? Het is uitputtend om zo’n uitmuntende huishoudmanager te zijn, altijd goed voor de dag te komen én tegelijk een straffe carrière te willen uitbouwen!

loedermoeder; relativeert kleine onvolmaaktheden en heeft geleerd prioriteiten te stellen. Met haar kant-en-klare microgolfpannenkoeken en ongewassen turnkledij die zo weer aan moet, geeft ze een welgemeende middelvinger aan iedereen die durft beweren dat ‘ook goed’ niet ‘goed genoeg’ is. Problemen lost ze later op, want meestal waaien ze vanzelf weer over. Ze leeft in het nu. Heerlijk, dat eerlijk ouderschap!Loedermoederbekentenissen;


“Ons zoontje en ik moeten lang in de auto zitten. Om zijn gezaag te stoppen, stopte ik mijn GSM tussen de hoofdsteun en de zetel. Dat werkte goed, tot hij een volgend filmpje wilde! Daarom wikkel ik nu boterhamfolie rond de passagiersstoel!”

-Fatima-

“Op weekendochtenden zetten wij soms de tv aan vanuit ons bed (lang leve de Chromecast!) zodat wij nog wat langer kunnen slapen. Zei ik soms? Ik bedoelde dus meestal…”

-Jane-

“Soms wanneer de kinderen zagen omdat het bedtijd is, zeg ik dat ze hun tanden niet moeten poetsen als ze nu gaan slapen. Zij blij en ik meer zeteltijd!”

-Katrien-

“Ik merkte pas dat mijn dochtertje geen onderbroek droeg toen we nipt op tijd op school waren. Ik liet het zo en ze beloofde haar jurkje omlaag te houden. Toen ik wegreed, zag ik haar ondersteboven aan het klimrek hangen.”

-Nicky-

“Ik heb eens uit pure vermoeidheid mijn bocht te klein genomen bij het wegrijden. Gewoon knal tegen de muur van mijn eigen huis gereden!”

-Miranda-

“Mijn dochter morst véél minder terwijl ze naar Kaatje kijkt. Zo kan ik rustig eten wanneer ik er alleen voor sta en dat bespaart me ook nog eens een dwijlbeurt!

-Isa-

“Wanneer onze kinderen de dagen van de week leerden, riepen ze na vrijdag ‘pyjamadag’!”

-Anke-

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page