top of page
  • Foto van schrijverWoordvlinder

“Van Beverlo naar Beverly Hills”

van luxe voetbaltafelspel tot begeerd designobject


“Kunst is aanpasbaar. Luxe mag leuk zijn.” Vanuit die visie maakt het Limburgse designerduo ‘Arton’ haar dappere debuut. ‘Anotr’ is een een bespeelbare ‘kickertafel’ én een luxepronkstuk uit het meest hoogkwalitatieve marmer in één. Deze bijzondere objectfusie blijkt een welkome verfrissing in het designerlandschap. Creatieve oprichters Jonathan Thijs en Mirthe Martens uit Beverlo showcasen in het decadente Beverly Hills, LA. En dat is volgens hen nog maar het begin…


ANOTR.

De naam ‘Anotr’ is het resultaat van een woordspeling met de letters van ‘Arton’. Dat lijkt bijna té simpel om goed te zijn. Toch is die puurheid exact waar ze voor staan als designers en streven ze ernaar om delicate schoonheid en eerlijke materialen samen te brengen in hun ontwerpen. Arton blijft opvallend nederig onder de internationale aandacht, maar streeft er tegelijk naar om een plekje te veroveren tussen de grotere namen van de designwereld. Nu al bruisen Jonathan Thijs en Mirthe Martens van enthousiame om een complete lijn aan exclusieve objecten in de markt te zetten.


CUSTOM.

Doordat elke ‘Anotr.’ op maat gemaakt wordt, zijn het stuk voor stuk unieke objecten die gefinetuned kunnen worden naar de wensen van de klant. Dit maakt het er de designers bij Arton zéker niet gemakkelijk op. Toch bewijst het dat zij bereid zijn tot het uiterste te gaan voor de ultieme match tussen de cliënt en hun ontwerp. “Sommige klanten willen een kickertafel die assorti is met hun interieur, anderen verlangen net dat het object eruit springt bij een groot event. Daarom is elk detail aanpasbaar. Gaande van het type marmer en de houtsoort van het massiefhouten onderstel tot het naamplaatje.”, verklaart Arton.


COLAB.

Wanneer je met marmer van de hoogste kwaliteit werkt, is het geen goed idee om proefondervindelijk te experimenteren. Daarom bundelde Arton zijn krachten met het gerenommeerde ‘Il Granito’. Dit Belgisch-Italiaanse productiehuis van familie Rizzi heeft het verwerken van de meest exclusieve natuurstenen tot een ware kunst verheven.AMIRI. Toen stichter en modeontwerper Mike Amiri zijn flagship store van het luxe kledinglabel ‘AMIRI’ in Beverly Hills vormgaf, viel ook zijn oog op Anotr. “Luxury can be fun.”, glimlachte hij en hierin vonden de twee partijen elkaar. Wie droomt van een tripje naar Rodeo Drive kan er Amiri’s unieke versie van dit voetbaltafelspel/ statement piece bewonderen, bespelen en in eigen variant bestellen.

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page